Bejelentették: Budapestre jön Trump külügyminisztere

Az amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója a Twitteren közölte, hogy Mike Pompeo külügyminiszter a jövő héten Budapestre érkezik.
Domokos Erika, 2019. február 7. csütörtök, 08:08
Fotó: MTI Fotó - KKM

Jövő héten Magyarországra látogat Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere, ezt John Bolton, az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója erősítette meg egy szerdai Twitter-üzenetben - írta a hvg.hu.

Bolton azt írja, hogy a Fehér Házban fogadták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, akivel a védelmi együttműködésről, az energetikai diverzifikációról és a rosszindulatú orosz befolyásolással való szembeszállásról tartottak megbeszélést, fenntartották a NATO iránti elkötelezettségüket, ami nagyszerű előrevetítése Mike Pompeo külügyminiszter jövő heti útjának, és idei közös céljaiknak.

Amerikai sajtóértesülések szerint az amerikai külügyminiszter látogatását az indokolja, hogy az USA bizalma megingott Magyarországban, mert a magyar kormány semlegesebben áll Kínához és Oroszországhoz, mint azt az Egyesült Államok kívánatosnak tartja - jegyzi meg cikkében a lap. Orbán ezekre a sajtóhírekre úgy reagált, hogy azok célja csupán az, hogy zavart keltsenek a várható látogatás előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.02.07 08:22

Ez szép diplomáciai siker. Gratula.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html