Több kérést intézett az amerikai nagykövet az Orbán-kormányhoz

Magyarország álljon a NATO és az Egyesült Államok mellé Ukrajna ügyében, távolodjon el Oroszországtól és Kínától - többek között ezeket kérte David B. Cornstein, az USA budapesti nagykövete újévi köszöntőjében a budapesti vezetéstől.
Szabó Dániel, 2020. január 2. csütörtök, 18:27
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

David B. Cornstein budapesti amerikai nagykövet videón tette közzé az újévi köszöntőjét a nagykövetség Facebook-oldalán csütörtökön - vette észre a videót a hvg.hu.

A diplomata mindenek előtt az eredményekről beszélt, így arról, hogy 2019-ben Budapesten volt Mike Pompeo külügyminiszter, a két kormány aláírta a Védelmi Együttműködési Megállapodást (DCA), valamint hogy Washingtonban fogadta Trump a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort. A gazdasági eredmények között arról beszélt, hogy tavaly 5,3 milliárd dollár volt a kereskedelmi forgalom a két ország között, az amerikai cégek pedig 105 ezer embernek adnak munkát Magyarországon. Valamint beszélt még arról is, hogy Magyarország a nemzetközi fórumokon többször kiállt az Egyesült Államok oldalán, így például Izrael ügyében is.

Ezek után viszont arról beszélt, hogy kiemelten fontosnak tartja, hogy közös eredményeket érjen el Washington és Budapest több területen, így például az Egyesült Államok célja, hogy csökkenjen Magyarország fenyegetettsége az Oroszországból és Kínából érkező veszélyekkel szemben.

Azt is hozzátette a nagykövet, hogy törekedni fognak arra, hogy segítsék Magyarországot az energiaforrásainak a diverzifikálásában, hogy kevésbé függjön Oroszországtól. Azt kérte, hogy Magyarország álljon Amerika és a NATO mellett Ukrajna támogatásában a folyamatos orosz agresszióval szemben - írja a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.01.02 23:22

Cronstein nem diplomata, hanem egy megjutalmazott Trump támogató ember. Idejövet kapott egy Okj.-s képzést otthon és ennyi. A profi diplomatákat nagykövetként a fontos országokba küldik, ilyen nagykövet Magyarországon több, mint 20 éve nem volt.

Nincs Cronstein mondatainak semmi jelentősége, főleg azért mert dörgölődzünk Izrael felé és Cronstein zsidó amerikai, ő ezt nagyon értékeli.

Megvesszük az amerikai/norvég légvédelmi rakétákat és ezzel be lesz fogva az USA szája egy időre.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.01.02 23:05

Ez az ember vagy nem 100-as vagy nem magyarországon nagykövet. Nem látja vagy nem akarja észrevenni, hogy pont az ellentéte történik mint amit ő szeretne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dalia7, 2020.01.02 21:10

Elfelejtette megemlíteni az öreg, hogy a CEU-t, az egyetlen amerikai diplomát adó magyarországi egyetemet elkergette Budapestről Viktor...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html