Trump folytatja a kampányt

A koronavírussal diagnosztizált Donald Trump amerikai elnök arra készül, hogy hamarosan elhagyhatja a kórházat, és folytatja a választási kampányát - ezt ő maga jelentette ki abban a négyperces videóüzenetben, amelyet helyi idő szerint szombaton este tett közzé a Twitteren.
Szász Péter, 2020. október 4. vasárnap, 09:09
Fotó: Getty Images

Ismételten köszönetét kifejezve a Walter Reed katonai kórház orvosainak, ápolóinak és egész személyzetének, Donald Trump hangsúlyozta: sokkal jobban van, mint amikor pénteken bement a kórházba. Mindenképpen be akarja fejezni a kampányt, mert "még mindig naggyá kell tenni Amerikát". "Le fogjuk győzni ezt a koronavírust, és nagyon le fogjuk győzni" - mondta.

A videóból kiderült, hogy kezdi jól érezni magát, az elkövetkező néhány napban derül ki, hogy milyen lépésekre van még szükség. "Ez lesz az igazi teszt a felépüléshez". Köszönetet mondott az amerikaiaknak, akik - mint fogalmazott - "csaknem kétpárti egyetértésben" kívántak neki jobbulást. "Ígérem, ezt soha nem felejtem el".

"Nem volt választása", mint hogy vállalja a fertőzés kockázatát, nem tehette meg, hogy a Fehér Házban marad, ki sem mozdul onnan, nem találkozik, nem beszélget emberekkel. "Én ezt nem tudom megtenni" - fogalmazott. "Ez Amerika, ez a legnagyszerűbb ország a világon, ez a legnagyobb hatalmú ország a világon, én nem zárkózhatom be az emeleten egy szobába, hogy totálisan biztonságban legyek. (...) Vezetőként szembe kell nézni a problémákkal. Nem volt olyan nagyszerű vezető, aki nem így tett volna".

Az elnök videóüzenete előtt a Fehér Ház orvosa, Sean Conley és a kezelőorvosok csapata a kórház előtt tartott újabb sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Donald Trump jól van, de még nincs túl a veszélyen. Conley doktor úgy fogalmazott: "rendkívül örül", hogy az elnök állapota mennyit javult. Elmondta, hogy Trump láztalan, és javulnak a Covid-19 egyéb, Trumpnál enyhe formában mutatkozó tünetei is: az enyhe köhögés, az orreldugulás és a fáradtság.

Trumpnak nem volt szüksége oxigénre sem pénteken, sem szombaton.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.10.04 10:17

Jobbulást Mr.President, és hajrá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html