Elnökválasztás: Biden fordított Wisconsinban, Trump feltámadt Nevadában

Továbbra sincs komoly haladás a fennmaradó államok szavazatainak összesítésében. Az elmúlt órák fejleménye, hogy Wisconsinban a demokrata jelölt átvette Trump elnöktől a vezetést. A számolást banális tényezők is lassítják.
Rácz Gergő, 2020. november 4. szerda, 11:49
Fotó: Getty Images

Milwaukee feldolgozásával Joe Biden átvette a vezetést Wisconsin államban. Előnye minimális, kevesebb mint 10 százalék Donald Trumppal szemben, ráadásul az államban még feldolgozatlan megyék alapértelmezésben inkább jobboldaliak.

Némi remény látszik arra, hogy magyar idő szerint dél és egy óra között kihirdessék a wisconsini eredményt. A New York Times szerint a folyamatot az is lassította, hogy az egyik szavazatszámláló berendezésből kifogyott a tinta, és el kellett menni valakinek a városházára utánpótlásért.

Biden megnyerte Hawaii állam négy elektori szavazatát, továbbra is vezet, viszont agyon lelassult a szavazatok összesítése.

Közben Trump számaiban is meglepő fordulat történt. Az elnök nagyon felzárkózott Bidenre Nevadában, ami most már nyerhetőnek tűnik, pedig eddig sima demokrata győzelemre utaltak a számok.

HOZZÁSZÓLÁSOK