Elnökválasztás: Nevadában még szavaznak

Az egyre fontosabb nevadai választás még akár napokig elhúzódhat. A helyi szabályok szerint postán még egészen november 10-ig beérkezhetnek a választás dátuma előtt feladott szavazatok, amelyek számítanak is. Joe Biden vezet, némi meglepetésre Trump könnyen visszaelőzhet.
Rácz Gergő, 2020. november 5. csütörtök, 20:14
Fotó: Getty Images

Szombatig, vasárnapig is eltarthat ameddig Nevada állam összesíti az amerikai elnökválasztáson leadott szavazatokat - derül ki egy helyi tisztviselő nyilatkozatából.

Az államban jelenleg Joe Biden demokrata kihívó vezet Donald Trump előtt nagyjából 12 ezer szavazattal, miközben nem éri el az államban magyar idő szerint csütörtök eset sem a 90 százalékot a feldolgozottság.

Donald Trump elnök stábja itt is igyekszik jogi úton győzelemre jutni, több helyen tüntetések voltak, hogy nyomást gyakoroljanak a levélben beküldött, épp ezért lassabban összeszámolható levélszavazatok blokkolása érdekében.

Trump némi meglepetésre komoly hátrányból zárkózott fel Bidenre Nevadában, az elnöknek Biden 253:213 elektori vezetése mellett nagy szüksége van minden államra.

Pennsylvania, a másik kulcsfontosságú állam estében a CNN-nek nyilatkozó illetékes szerint magyar idő szerint csütörtök éjjel, péntek hajnalra elkészül az őszesítés. Ha Biden behozza a hátrányát Trummppal szemben és nyer, ő az elnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK