Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az alkotmánybíróság ezzel a déli Texas állam republikánus tisztségviselői mellett foglalt állást. Korábban ugyanis egy alacsonyabb szintű bíróság arról hozott döntést, hogy kiterjeszti az egész állam területére a levélben történő szavazást. A szövetségi legfelsőbb bíróság ugyan érvényben hagyta e döntést, de végrehajtási tilalmat mondott ki rá.

Az Egyesült Államokban kétféleképpen lehet voksolni: személyesen vagy levélben. A demokrata párti politikusok a koronavírus-járványra hivatkozva a levélben történő szavazást sürgetik, míg a republikánusok - köztük Donald Trump elnök - elutasítják ezt. Republikánus álláspont szerint a levélszavazás széles körű lehetőséget teremt a választási csalásokra.

A texasi törvény csak a 65 évesnél idősebb vagy valamilyen fogyatékosságuk miatt személyesen szavazni képtelen állampolgárok számára teszi lehetővé a levélben történő voksolást. A Demokrata Párt azonban bírósághoz fordult, hogy a járvány miatt mindenkinek tegyék lehetővé a levélszavazást mind a július 14-én esedékes előválasztásokon, mind a november 3-án tartandó elnökválasztásokon.

Donald Trump a bírósági döntésre reagálva péntek éjjel a Twitteren azt írta: "nagy győzelem Texasban".