Kikerekedhetett az amerikaiak szeme - közel 30 éve nem láttak ilyet

A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak júliusban az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdai jelentése alapján. A havi maginfláció közel harminc éve a legmagasabb lett.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 12. szerda, 15:22
Fotó: Reuters

A fogyasztói árindex szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal emelkedett júliusban az előző havihoz képest, amikor szintén 0,6 százalékos volt az árindex emelkedése. Elemzők 0,3 százalékos havi emelkedést várták júliusra.

Éves bázison 1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júliusban a júniusi 0,6 százalékos éves áremelkedés után. Elemzők alacsonyabb, 0,8 százalékos inflációt vártak júliusra. A májusi infláció 0,1 százalék volt, ami négy és fél éves mélypontot jelentett.

Havi bázison a fogyasztói árak élelmiszer- és energiaárak nélkül 0,6 százalékkal, 1991 januárja óta a legnagyobb mértékben emelkedtek júliusban a júniusi 0,2 százalék után. Júliusra szintén 0,2 százalékos emelkedést várt a piac.

Élelmiszer- és energiaárak nélkül az éves áremelkedés (maginfláció) 1,6 százalék volt júliusban a júniusi 1,2 százalék után. Elemzők 1,1 százalékos júliusi maginflációval számoltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2020.08.13 11:04

@Darabont1453:
1%-os inflacio? Eszre sem veszik. Ez csak egy hangzatos napi cikk, hogy kikerekedtek a szemek...

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.08.12 15:59

Szegény twitterbohóc.....rácsatlakozott a szopógenerátorra.
És a novemberi elnökválasztás ideje csak jön és jön könyörtelenül.....XDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html