Elhízott sok amerikai katona

Minden ötödik amerikai haditengerész túlsúlyos. Az amerikai fegyveres erők másik három fegyverneménél kicsit jobb a helyzet: az átlagéletkort tekintve legfiatalabb, legkeményebb fizikai próbatételeknek kitett tengerészgyalogosoknak csak a 8,3 százaléka elhízott, a szárazföldi haderőnél 17,4, a légierőnél 18,1 százalék a túlsúlyosak aránya - derült ki az amerikai Védelmi Minisztérium jelentéséből.
Domokos László, 2019. szeptember 7. szombat, 17:50
Fotó: AFP - Képünk illusztráció.

A vizsgálat során a bmi-t, vagyis a testtömegindexet vették alapul: 2011-ben például még csak a tengerészgyalogosok 2,3, a katonák 6,4, a légierőnél szolgálók 9 százaléka számított csak túlsúlyosnak, a haditengerészeknél pedig az azóta eltelt nyolc évben meghatszorozódott a túlsúlyosak száma. Ehhez az is hozzájárult, hogy a haditengerészet kénytelen volt sok túlsúlyos katonát visszahívni a szolgálatba, mert szükség volt a szaktudásukra - írta a 444.hu a New York Times nyomán.

Azt már 2009-ben, az elhízási válság első jeleinél elrendelték, hogy a laktanyák edzőtermei nonstop nyitva tartsanak, mostanában pedig a bázisok kialakításával trükköznek, hogy minél inkább sétálásra ösztökéljék a katonákat.

A kantinokban pedig elkezdték promotálni az egészséges étkezést, most már a hadsereg kantinjaiban salátabárokon kell átverekedniük magukat a bakáknak a hamburgerig és a sült krumpliig, a tengerészgyalogosoknál pedig színkódolással jelzik, ha valami egészséges (zöld), egészségtelen (piros), vagy kifejezetten csak ritkán fogyasztandó (sárga).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.09.07 18:35

A bmi pont arra alkalmas hogy katonák elhízottságát kiértékelje... feledz magára 10kg izmot és bmi-je az egekben lesz. Ki volt az az istenbarma aki ezt kitalálta?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html