Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előző havihoz képest 1,2 százalékos volt a bővülés szezonális és naptári kiigazítással a várt, 1,9 százalékos növekedés helyett és a júniusi 8,4 százalékos növekedés után.

Januárban 0,8 százalék volt a kiskereskedelmi forgalom havi növekedése, majd a következő hónapban csökkenni kezdett. Februárban 0,4 százalékkal, márciusban 8,2 százalékkal, áprilisban pedig 14,7 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a kiskereskedelmi forgalom. Májusban azonban 18,2 százalékos havi emelkedéssel megindult a növekedés.

Júliusban az elektronikai cikkek és háztartási berendezések forgalma 22,9 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a júniusi 37,6 százalékos havi növekedés után. A benzinkutak forgalma 6,2 százalékkal nőtt 14,8 százalék után. Az éttermek és bárok forgalma 5,0 százalékkal emelkedett 26,7 százalék után. A gépjárművek és alkatrészek forgalma viszont 1,2 százalékkal csökkent júliusban az előző havihoz képest, míg júniusban még 9,1 százalékos volt a havi növekedés - idézi az MTI a jelentést.

Az egy évvel korábbihoz képest júliusban 2,74 százalékkal nőttek a kiskereskedelmi eladások a júniusi 2,12 százalékos éves növekedés után.