Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Megtanultuk, hogy ha lezárjuk a gazdaságot, akkor azzal még több kárt okozunk, s nemcsak gazdasági károkról van szó, hanem mindenről, ami ezzel összefügg, akár egészségügyiekről is" - fogalmazott Mnuchin a CNBC-n az MTI beszámolója szerint.

A miniszter kifejtette, hogy "rengeteg kórházi kapacitás áll rendelkezésre" a járvány esetleges újabb fellángolása esetére. Hozzátette, "nagy előrehaladás történt a vírustesztelésekben" is.

Mnuchin a hét elején már jelezte, hogy a kormányzat támogat egy újabb gazdaságélénkítő csomagot. Csütörtökön azt mondta: a korábbi csomagokból eddig 1,6 ezer milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba, és további ezermilliárd a jövő hónapban kerül a gazdaság vérkeringésébe. "Felkészültünk rá, hogy visszatérjünk a kongresszusba és ismét pénzt kérjünk az amerikai dolgozók megsegítésére".

Közben az Egyesült Államok több tagállamának kormányzója is amellett tett hitet, hogy a járvány esetleges újabb hulláma esetén sem állítják le államuk gazdaságát.

Texasban, ahol az elmúlt két hétben ismét megnövekedett a diagnosztizált vírusfertőzések száma, Greg Abbott republikánus kormányzó bejelentette, hogy e hét végéig minden üzletet újranyithatnak. Asa Hutchinson, Arkansas állam szintén republikánus kormányzója szerdán közölte, hogy az államban, a terveknek megfelelően, a jövő hét végéig újraindul a gazdaság.

Észak-Karolinában, ahol az elmúlt két hétben az Egyesült Államokban a legnagyobb számú újabb fertőzést regisztrálták, a demokrata párti kormányzó, Roy Cooper úgy fogalmazott: újabb leállításra csak végszükség esetén kerülhet sor. Egyedül Utah államban álltak le a gazdasági újraindítás második szakaszának megkezdésével.