A Census Bureau előzetes adatai alapján novemberben 63,19 milliárd dollárra, három éve a legkisebbre csökkent az Egyesült Államok áruforgalmi külkereskedelmi mérlegének a hiánya az előző havi 66,80 milliárd dollárról. A piac növekedést, 68,75 milliárd dolláros mérleghiányt várt novemberre az MTI híre szerint.

Az árucikkek exportja 0,9 milliárd dollárral növekedett az októberihez képest 136,4 milliárd dollárra novemberben. Az import 2,7 milliárd dollárral csökkent 199,6 milliárd dollárra.

A 0,7 százalékkal alacsonyabb exporton belül a járműexport 3,4 százalékkal növekedett, a fogyasztási cikkek exportja 2,6 százalékkal, a tőkejavaké pedig 1,3 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer-, takarmány- és italexport 2,0 százalékkal nőtt novemberben az előző havihoz képest.

Az import 1,3 százalékos csökkenéséhez a fogyasztási cikkek behozatala 2,2 százalékos csökkenéssel járult hozzá, a tőkejavak importja pedig 2 százalékos csökkenéssel. Élelmiszert, takarmányt és italokat 1,3 százalékkal kisebb tételben importált novemberben az Egyesült Államok mint az előző hónapban. A járműimport viszont 3,7 százalékkal emelkedett.