Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az INET Oxford kutatóintézete szerint azonnali beavatkozás nélkül az amerikai munkahelyek 24 százaléka szűnhet meg, míg a 2007-2009-es válságban csak a pozíciók 3,3 százaléka veszett el. Ez a munkahelyveszteség megegyezne a nagy gazdasági válság legrosszabb éveivel: 37 millió amerikai maradna munka nélkül.

Ennek hatását leginkább az alacsony jövedelmű munkavállalók fogják érezni - írta Soros György az Eric Beinhockerrel közös véleménycikkében, amelyet a 24.hu szemlézett.

Szerintük a szövetségi kormánynak minden amerikainak haladéktalanul garantálnia kell a fizetését a válság ideje alatt. Más országok pontosan ezt tették. Németország, Franciaország, Dánia, Írország, Hollandia, az Egyesült Királyság és Ausztrália mindegyike közvetlen támogatást nyújt a munkáltatóknak a munkavállalói fizetések fedezésére és a munkavállalók munkahelyükön tartására a lezárások alatt.

A kongresszus a helyes irányba tett egy lépést a közelmúltban elfogadott, 2 billió dolláros CARES-törvény elfogadásával. A törvény olyan kölcsönprogramról rendelkezik, amely lehetővé teszi a legfeljebb 500 főt foglalkoztató vállalkozásoknak a bérek kifizetését, azonban Soros és Beinhocker szerint az elkülönített összeg még mindig nem elegendő, illetve a források kiutalása - a bankok bevonása miatt - túl bürokratikus és lassú. Azt is nehezményezik, hogy a CARES-törvény intézkedései és a Fed programjai is csak közvetett átfedésben vannak és túl lassúak.