Az F/A-18E Super Hornet típusú vadászgép - amelyet szakértők az alacsony észlelhetőségű harci repülőgépek között tartanak számon - a haditengerészet egyik kaliforniai támaszpontja közelében, a Death Valley (Halál-völgy) Nemzeti Park sivatagos területén, a Mojave-sivatagban zuhant le - írj az MTI.

A katasztrófa okai egyelőre nem ismeretesek. Lydia Bock közölte, hogy a kutató és mentőegységek a helyszínen vannak, a pilóta sorsáról egyelőre nincs információ. Megkezdődött a katasztrófa körülményeinek kivizsgálása is.

A támaszpontot, amely mellet a gép lezuhant, az 1940-es évektől kezdve rakétakísérletekre használják - jegyezte meg Stars and Stripes című katonai szaklap.

Az amerikai haditengerészet 2017-ben kezdte tovább bővíteni az F/A-18E Super Hornet vadászgépeinek számát, enyhítve ezzel a következő évekre prognosztizált repülőgéphiányt. A Super Hornetek érkezésével számos régebbi, C/D változatú Hornetet átadtak, illetve átadnak a tengerészgyalogság számára, amelynek szintén elöregedőben van a harcirepülőgép-állománya.