Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormánynak meg kellene vizsgálnia a rugalmas munkaidő bevezetésének lehetőségét, hogy a munkavállalók ne egy időben utazzanak munkahelyükre, illetve a diákok az iskoláikba - derül ki a főpolgármester közleményéből. Az iskolák esetén felvetődik a szabadtéri oktatás, illetve a délelőtt-délutáni tanítás lehetősége. Az otthonról történő munkavégzést német mintára alapvető munkavállalói jognak kéne minősíteni.

Budapesten időszakosan új zónákat nyithatnak meg a gyalogosoknak és a bringásoknak. Utóbbi úgy történhet, hogy a hét végén lezárják az autók előtt a rakpartokat, és a VI., illetve a VII. kerületben elkezdett forgalomcsökkentési zónákat a város más részein is megvalósíthatják.

Lehetővé kell tenni, hogy a vendéglők minél több helyen nyithassanak szabad téri részeket. A fővárosi és a kerületi önkormányzatok vizsgálják a lehetőségét, hogy a litván példa nyomán hogyan lehetne megnyitni a város köztereit a vendéglátóhelyek előtt. A város vezetősége megvizsgálja, hogy a nyárra átmenetileg kisebb útszakaszok lezárhatók-e úgy, hogy az utcákban működő vendéglők asztalokat helyezhessenek ki.

A főváros növelni akarja a biciklis és gyalogos közlekedés lehetőségeit a városban. Új biciklis sávok létesülnek, és szükségesnek tartják új sétálóövezetek kialakítását. Erről a rakpartok átmeneti megnyitása után konzultálni akarnak a budapestiekkel.