Üzent a török elnök a merénylet után

Törökország a végsőkig harcolni fog, amíg véget nem vet a terrorcsoportok és támogatóik által elkövetett támadások minden fajtájának - hangsúlyozta a török elnök, miután vasárnapra virradó éjjel egy fegyveres támadó 39 embert ölt meg és több mint 60 embert megsebesített egy neves isztambuli szórakozóhelyen.
Inforádió, MTI, 2017. január 1. vasárnap, 12:21
Fotó: MTI/AP

Recep Tayyip Erdogan nyilatkozatában kiemelte: nem csak a terrorcsoportok fegyveres támadásival, de gazdasági, politikai és szociális támadásaikkal is szembe kell szállni.

A hasonló támadások célja, hogy destabilizálják és káoszba döntsék az országot, demoralizálják népünket. A nemzetnek meg kell őriznie a hidegvérét, szorosabban össze kell fognunk, és soha nem adhatunk teret az efféle piszkos játszmáknak - írta az elnök.

A támadás célpontja egy híres szórakozóhely, a Reina klub volt, amely a Boszporusz európai partján van. A télapónak álcázott merénylő éjfél után negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre.

Fotó forrása: MTI/AP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2017.01.01 15:26

Itt a club vezetője az egyértelműen hibás. Persze ő még véletlenül sem volt ott, vagy ha ott is volt, védett helyen. A vendégeknek is ezt kellett volna tennie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html