Üzentek Orbán Viktornak (frissített)

Ha nem fogadjátok be az európai bevándorlók rátok eső részét, akkor nem kapjátok meg az uniós támogatások rátok eső részét - ezt az egyszerű képletet ajánlotta a magyar miniszterelnök figyelmébe a német szociáldemokraták kancellárjelöltje.
Komócsin Sándor, 2017. június 14. szerda, 10:47
Fotó: Napi.hu

Martin Schulz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje drákói intézkedést fog javasolni a bevándorlók fogadását visszautasító uniós tagországok ellen, ha megválasztják az ország vezetőjének - derült ki a politico.eu tudósításából. Kezdeményezni fogja, hogy csökkentsék ezeknek az országoknak az uniós támogatását.

Ha én leszek a kancellár, nem fogjuk elfogadni, hogy bárki megkérdőjelezze a szolidaritás alapelvét - fejtegette egy konferencián, ahol a pártját támogató üzleti lobbicsoporttal találkozott. Az elmúlt évek óriási menekültáradata, amely Európára nehezedett, nem német, hanem közös probléma - tette világossá álláspontját.

Régi terv

Megjegyzése nem sokkal követi az Európai Bizottság határozatát, amely szerint kötelezettségszegési eljárást indít Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen, mert nem tartják be azt a 2015-ben közösen elhatározott uniós megállapodást, amely szerint át kellene venniük néhány ezer menekült ügyének kezelését Görögországtól és Olaszországtól.

A Berlin erős támogatását élvező szabály szerint 160 ezer embert kellene szétosztani az uniós tagállamok között, ám sok ország vezetője, első helyen Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével elutasítja a tervet. Orbán a magyar parlamentben hétfőn kijelentette, hogy kormánya nem fogja hagyni, hogy Brüsszel "zsarolja" - emlékeztet a Politico.

Elfogadhatatlan

Schulz erre reagált a következőkkel. Hadd fogalmazzak világosan! Amikor az agrártámogatásokról van szó, akkor azt halljuk: Igen, kérjük. Amikor az egyéb támogatásokról beszélünk, megint azt halljuk: Igen, kérjük. Amikor a bevándorlók elhelyezésével kapcsolatos szolidaritásra kerül sor, akkor viszont azt halljuk: Nem, köszönjük. Ez elfogadhatatlan.

Lengyelország és Magyarország az uniós támogatások két legnagyobb haszonélvezője, miközben Németország az EU-s büdzsé legnagyobb nettó befizetője. A német szociáldemokraták népszerűsége nagyot nőtt Schulz kancellári bejelentkezésekor a télen, ám azóta visszaesett. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint jelenleg 14 százalékpontos hátrányban vannak Angela Merkel kancellár konzervatív pártszövetségével szemben.

Orbán is üzent
A kormány a leghatározottabban visszautasítja Martin Schulz nyilatkozatát, mivel a német szociáldemokraták kancellárjelöltje megpróbálja belekeverni Magyarországot a német belpolitikai kampányba, politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni Magyarországnak az övétől eltérő felfogását a migráció kérdéséről - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.06.14 18:48

@hedviga:
"én nagyon tisztelem az arab kultúrát és az arab embereket, na és az arab számokat"

Szerintem ez elég egyértelmű, be..altál az araboknak csontig.
Ezt nem kell kiforgatni, viszont felmerül annak gyanúja, hogy nem érted amit leírsz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2017.06.14 17:32

@krix2: ....ne forgassa már ki a szavaimat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2017.06.14 17:15

A sulyos állítások csak szőr mentén simogatják a valóságot, aki a nép ostoba bizalmával a nép kirablására, európa becsapására csak saját egyéni hasznára visszaél kontár intézkedések tömegét nérói mániáit betegesen keresztülerőlteti és korlátlanul tömjénezi magát, párttársait bünökre esküszegésekre erőlteti
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

langede, 2017.06.14 16:00

Még jó hogy ezt a félhülye Schulzot soha nem lesz német kancellár.
Pontosan mikor is vallatunk ilyen kötelezettséget? A magyar állam mikor vállalt írásban olyat hogy engedményezünk bevándorlás hatásköröket más szuverén nemzetnek vagy külföldi szervezetnek?
Én arra sem emlékszem, hogy az EU társulás feltétele lett volna az hogy amennyiben csatlakozunk más szervezet dönt majd a Magyarországon történő letelepedés, idegenek(azaz harmadik ország) anyagi támogatásáról, elszállásolásáról stb.
Erről nem lehet minősített többséggel dönteni mivel ilyen hatásköre nincs az EU-nak.
Pontosan ez az egész ügy lényege!
Nincs, nem is volt ilyen vállalásunk ergo nem is szegtünk kötelezettséget senkinek a befogadásával kapcsolatban. Ezek az emberek azért vannak illegálisan az EU területén mert Olaszország és Görögország nem védi meg a határait saját belátása szerint enged be engedi át harmadik ország polgárait.
Bevándorlási krízis pedig azért alakult ki mert Németország felelőtlen módon tett kijelentéseket és jóváhagyta kifejezetten támogatta a határőrizet feladását illegális bevándorlók átengedését.
Teljesen ellentétes módon a meglévő Schengeni szabályokkal!
A politikai nyilatkozatok(?nincs felső határ?) határokon a törvényes rend ellenőrzés megszűntetése, a közösségi média(útvonalak, tapasztalatok megosztása), segélyszervezetek buzdítása aktív támogatása, a sajtó torz tájékozhatása, hihetetlen gyorsan képülő migráns csempész infrastruktúra okozta a jelenlegi helyzetet.
Háborúk éhínség volt korábban is! De nem jöttek ilyen sokan ilyen jól szervezve!
Ami most történik az nem egy egyszeri?természeti katasztrófa? krízis ami majd elmúlik. Bejön aki akar szétosztjuk aztán vége újra visszatérünk a normálisba.
Nem. Most tesztelik a ?rendszert?. Migránsok és a liberálisok is.
Állandó betelepülésre kell készülni. Mindenki jönni fog aki rosszabbul él mint a németek!
Mért ne tennék? Emberi jogaik vannak.. mást sem hallanak.
Ennek az egész történetnek csak egy szelete a radikális iszlám (éppen összeomló ISIS, tagjai szépen szivárognak is vissza).
A véleményem szerint az Európai Unió széteséséhez fog vezetni a korlátlan befogadás.
Ha pedig korlátokat állítanak fel akkor az már határőrizetet kerítést kell hogy jelentsen különben nem lesz betartható a korlát.
Ne legyen senkinek kétsége ezt tudja Merkel is! kísérlete hogy lefizesse a környező országokat gyengeségre vall és nem lehet tartós. Egyben arról tanúskodik, hogy nem akar/ tud kemény lenni a határokon hanem kiszervezi ezt ?alvállalkozóknak?(törökök, libiaiak).
Számomra a tanulság az hogy nem lehet, nem szabad jogköröket adni az EU-nak mert még azzal sem bánnak jól ami van. Rossz döntéseket hoznak későn és drágán! (ilyenből van nekünk is nem kell még egy)
EU integrációt azokra a területekre kell koncentrálni ahol ki lehet használni a szoros együttműködést.
Minden más tagállami döntés.
Aki be akar fogadni tömegeket az tegye. Legyen az ő felelőssége költsége. Élvezze hasznait hátrányait.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

luki44, 2017.06.14 14:45

@pastorius: "azt afrancos 1193 embert (nem befogadáésra, hanem elbírálásra, azaz, ha nem a dunk nekik státuszt, mehetnek haza)"

Ajonlom figyelmedbe az albi linket:
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

Szerintem magyarorszag tultejesitette azt a rajaszabot 1193 elbiralast, sot meg tobszorosen tul is teljesitette. Es ezen embereket nem is kellet koltozteni mert nagyreszuk gorogorszagon keresztul erkezet. Tehat mar maganak a felvetesnek se kellene megjelenyen, hogy magyarorszag barmien kovotat nem tejesitet volna.
Fel kellene mar fogni a nyugat minket kelleteuropat felzarkoztato tamponzonanak akar. Mint ahogyan tette vedelmi zona kent a torok idobe. (Mindig megigertek az anyagi es emberi tamogatast a torokok ellen is aztan meg kuldetk segito harangszot, mikor meg mar becs alat voltak a megtizedelt beteg faradt torok seregek lefizetek oket). Ami meg gorogorszagot meg olaszorszagot illeti rajuk is kellene egy kotelezetsegszegesi eljaras hatarvedelem elmulasztasa miat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html