Újabb vakcina kaphatja meg a forgalmazási engedélyt

Az Egyesült Államokban várhatóan hamarosan, heteken belül megkapja a szükséges szakhatósági engedélyeket a Johnson & Johnson oltóanyaga, nagy újítást jelent a szer, ebből egyetlen oltás is elég.
Rácz Gergő, 2021. január 24. vasárnap, 14:16
Fotó: MTI Fotó / Varga György

Az első "egyoltásos" vakcina két héten belül megkaphatja az engedélyt az Egyesült Államokban - mondta Anthony Fauci, az ország koronavírus-munkacsoportjának vezetője, írja amerikai sajtóforrások nyomán a 24.hu.

A szakember szerint jelenleg az adatok elemzése zajlik, ezután jöhet a döntés.

Fauci arról is beszélt, hogy összesen hat "vakcinajelölttel" dolgozott, dolgozik együtt az Egyesült Államok kormánya, ezek közül kettő, a Pfizer és a Moderna vakcinája már a használatban van. Ugyanakkor ezeknek a vakcináknak a szállítása és tárolása sem könnyű, mivel nagyon hidegben kell tárolni a felhasználásig, ráadásul két oltásra van szükség a teljes védettség kialakulásához.

A Johnson & Johnson vakcináját viszont nem kell szuperhidegben tárolni, ráadásul csak egy oltásra van szükség a védettséghez.

A cég abban reménykedik, hogy áprilisra már 100 millió darab elérhető vakcinája lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2021.01.24 15:11

A J&J technológiája mellett szól az is, hogy tulajdonában van a rendkívül innovatív Janssen belga gyógyszergyártó cég!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html