Kínai és orosz vakcinák: Magyarország nem tágít

Magyarország Kínával, Oroszországgal és Izraellel is egyeztet a koronavírus elleni oltóanyag vásárlási lehetőségeiről - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-bejegyzésében.
K. Kiss Gergely, 2020. november 2. hétfő, 16:25
Fotó: Getty Images

Szijjártó Péter azt írta: "világszerte egyre riasztóbbak a koronavírus-adatok. Bár egyelőre még több a kérdés, mint a biztos válasz a világjárvány kapcsán, egy ügyben konszenzus van - talán - az egész tudományos világban: az oltás jelentheti az áttörést a védekezés sikeressége szempontjából".

A világ számos helyén zajlanak kutatómunkák, amelyek jelenleg különböző fázisokban vannak. Oroszországban és Kínában már a tesztelés harmadik szakaszánál tartanak, így könnyen lehet, hogy heteken vagy néhány hónapon belül lehetőség nyílik oltóanyag vásárlására ezekből az országokból.

"Az ehhez szükséges egyeztetéseket megkezdtük, pénteken és ma telefonon egyeztettem Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel, valamint Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel, akikkel megállapodtunk, hogy folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a teszteredményekkel, az engedélyezési eljárásokkal és a széleskörű egészségügyi felhasználással kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében" - fogalmazott a külügyminiszter.

Hozzátette: mindemellett felvették a kapcsolatot az izraeli illetékesekkel is, hiszen Izraelben is zajlanak kutatások a vakcina kifejlesztése érdekében.

Orbán Viktor miniszterelnököt korábban figyelmeztették az EU-ból: nem lehetséges egy unión kívüli országból oltóanyagot vásárolni és használni azt az Európai Unióban, a szükséges és érvényeben lévő uniós eljárásoknak és elvárásoknak való megfelelés hiányában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.11.02 17:37

Orbán a főkokszos geci, csak azok vállalják fel az ismeretlen, talán chip-et is tartalmazó "oltást", akiknek nincs mit veszítenie. Minden idők legnagyobb mocskát Orbán Viktornak hívják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Totya55, 2020.11.02 17:01

orbán és szijgyártó mia a faszt csináltok az unió ellenében? nem hivatalos oltást hoztok, hogy a kurva anyátokat remélem ti kapjátok meg elsőzsör ezeket és megdögöltök végre. Rohadél álom vezető, szarok a keresztényelkre hiába sirtok miattatok történik ha elpártolnak emberek a keresztény egyházaktól, mert milliárdokat adtok nekik, de ettől nem lesz több hivő inkábba csalódottk lerrszne4k Barom Kásler, ők a legnagyobb pedofilok a fiuk megrontása kapcsán rohadék szervezet a multat képviselik a normális emberek nem hisznek ebben a szar hiitben, ti meg pénzelitek őket és sirtók rohadék szemét banda pusztuljatok el már végre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html