WHO: hónapok kérdése, és lehet vakcina

A gyártók közötti élénk verseny és az egyes országok tetemes megrendelései hajthatják a gyógyszergyártókat, hogy akár már jövő nyárra legyen egy működőképes oltóanyag.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 5. szombat, 14:50
Fotó: Getty Images

"A jó hír, hogy a gyártók már fogadásokat kötnek, hogy melyikük oltóanyaga fog beválni. Már a gyártási kapacitás növelésén is dolgoznak. Tehát párhuzamosan zajlanak a kutatások és fejlesztések, ami rendkívül izgalmas és hatalmas elkötelezettséget mutat a különböző partnerek részéről szerte a világon"- idézte Margaret Harrist, a WHO szóvivőjét az Euronews nyomán a hvg.hu.

Azonban a szervezet óvatosságra int: addig nem javasolja az oltás beadatását, amíg be nem bizonyosodik egy szerről, hogy hatékony és biztonságos. A WHO szerint jövő nyárig nem lehet ilyenre számítani.

Az oroszok ugyan most bejelentették, hogy a készítményük hatásos, korábban a világszervezet az utolsó tesztelési fázis kihagyása miatt óvatosságra intett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.06 12:05

"hogy akár már jövő nyárra legyen egy működőképes oltóanyag."
Na, pont erről beszéltem egy másik cikknél, ahol már ára van a nemlétező vakcinának.
----------------
Tehát:
"a közeljövőben elkészülő koronavírus elleni vakcina dózisonként kevesebb mint 10 euróba fog kerüln"
-----------
:D
Na, ez a beárazás sem gyengítette a vírustagadók szkeptikusok gondolatmenetét.
Vakcina még nincs hivatalosan elismerve, a bevezetésére is csak találgatás van, de
ára már van jósolva.
Mivel minden hozzászólásamból kiderült, hogy nem vagyok vírustagadó, nem akadályozom a védekezést, de vannak kétségeim a terjedését illetően.
Az ilyen hír, az előre árazás viszont erősíti, hogy jó üzlet ez bizonyos rétegeknek. Az üzletembereknek és a politikusoknak.
Itt a cikk a kommentemmel
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-vakcina-sanofi-ar.713000.html
----------------
Na, most akkor a covid elindulása, a zemberek megbetegedése és a gyógyítás milyen viszonyban áll egymással az üzletembereket és a politikusokat is figyelembe véve? :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.09.06 11:20

hogy akár már a jövő nyárra legyen vakcina??

addigra el is fogjuk felejteni, hogy mi volt az a covid, mert szinte mindenki átesik rajta és kialakul a nyájimmunitás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html