Választási hajrá: Trumpnak áll a zászló, Clinton veszít előnyéből

Miközben korábban már majdhogynem lefutott ügynek látszott az amerikai elnökválasztás, az utolsó napokban Donald Trump republikánus jelölt elkezdte lefaragni hátrányát az amerikai közvéleménykutatók szerint. Trump napok óta nem keveredett botrányba, az FBI viszont sikeresen dobta be újra Clinton e-mail-botrányát a köztudatba.
MTI, 2016. november 5. szombat, 14:31
Fotó: MTI/EPA

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje pénteken két felmérés szerint is vezetett Donald Trump republikánus elnökjelölt előtt, a The Washington Post elemzése szerint azonban Trumpnak áll a zászló. A republikánusokhoz közel álló Fox televízió felmérése szerint Clinton országosan két százalékkal, 45:43 arányban vezet Trump előtt, míg a Reuters és az Ipsos közös közvélemény-kutatása öt százalékos előnyt mutatott Clinton javára, de nem országosan, hanem csupán az úgynevezett ingadozó államokban.

Floridában és Észak-Karolinában most egyenlőek az esélyek, Michinganben pedig hajszálnyira szűkült Clinton előnye. Ohioban maradtak az 50-50 százalékos esélyek, Pennsylvaniában minimális Clinton előnye.A The Washington Post - alaposan elemezve a két elnökjelölt támogatottságát az úgynevezett ingadozó államokban - arra a következtetésre jutott, hogy a választási térkép határozottan Donald Trump felé mozdul.

Barack Obama - aki pénteken délután ismét Észak-Karolinában kampányolt Clinton mellett - szintén arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy "Trump közel áll a győzelemhez. Az elnök azt hangsúlyozta, hogy Trump nem amerikai, embertelen és rasszista kampányt folytatott, és ezt a választóknak muszáj észrevenniük.

Ostorcsapások, oda-vissza

Nekem nem kellett magammal hoznom Jennifer Lopezt, vagy Jay Z-t, én magam vagyok itt, egymagam - mondta a kisvárosban összegyűlt több mint tízezres tömegnek Trump. Szavaival arra utalt, hogy Clinton kampánygyűlésén a napokban Miamiban Jennifer Lopez énekesnő vett részt, a pénteki clevelandi Clinton-gyűlés vendége pedig a sztárpár, Jay Z és Beyoncé volt.

Trump munkahelyteremtést ígért, a külföldre kiszervezett munkahelyek visszahozását, valamint azt, hogy megvédi a helybélieket az általa veszélyesnek nevezett illegális bevándorlóktól. Clinton, még Cleveland előtt, Detroitban töltött néhány órát, és ott a rendszerszerű rasszizmust ostorozta és büntetőjogi reformot ígért.  A Clinton Alapítvány egyébként pénteken elismerte, hogy egymillió dolláros adományt kapott Katartól, éppen akkoriban, amikor Hillary Clinton a külügyminisztérium vezetője volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.11.05 22:39

@Neduddgi_uncensored:
Nem vagy te egy kicsit beképzelt? Mások is beszélnek ám angolul nem csak a begőzölt Orbán hívők. Magyarországon a sajtó már nem szabad, tönkrevágták lenyomják, a más véleményen lévőket. jó példa erre a köztévé, és rádió. Orbán gyűlöletkeltését nyomják éjjel nappal. Sőt Orbán és hívei a nemzet, a többi hazaáruló. A seggnyalás ennek az ismérve aki hazafi az nyalja.
Kiadta OV. a jelszót neki Trump kell. Hát akkor nektek is birkák, beeeeee.
Trump nem fizetett adót évek óta, ügyes ember a hívei szerint.
Amerika szabad csak ti a rosszabbik felét ismeritek angolul is meg magyarul is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Neduddgi_uncensored, 2016.11.05 20:57

@tepsi: Független amerikai sajtó? looool
Kegyetlenül hülyének fogjátok érezni magatokat ha egy Trump győzelem esetén kibuknak a csontvázak.
Ha olvasnátok angolul , tudnátok milyen rettenetesen visszaélnek a nyelvtudás hiányával az ilyen szarok mint a Napi, Index stb.
Tudatlan mucsai parasztként tekintenek rátok a magyar "újságírók"
Itt van mit gondolnak erről maguk az amerikaiak:
http://www.huffingtonpost.com/entry/trust-in-media_us_57148543e4b06f35cb6fec58
A Huffington olyan bal amilyen csak lehet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.11.05 18:51

"De hát ezt olvashattátok a Napi-n és a többi CEMP szemeten igaz?" Nem olvastam ilyesmit.
A független amerikai sajtó szerkesztői pontosan olyan arányban (100%-ig) vannak Trump ellen mint a független amerikai üzletemberek, hiszen ők is a nép fiai így ez hogyan is lehetne másképp. Miért lenne más a véleményeik megoszlása mint a népé? Hiszen független és szabad minden...
Hogy nem olyan arányú a független sajtó és a független befektetők támogatásának megoszlása mint a nép között? Nehogy már összeesküvés elméleteket tápoljunk. Az amerikai sajtó független és szabad mint ahogyan az amerikai befektetők is. Ezért olyan arányban támogatják az egyes jelölteket amilyen arányban a nép is teszi. Vagy mégsem..? Mindenesetre érdekes anomália.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.11.05 18:18

@Neduddgi_uncensored:
Szemét a szélsőjobb média, hogy tisztában legyünk a dolgokkal és persze Trumpot szeretnék, ki tudja miért? A jobbereknk nem sok eszük van azért. Úgy odavágna bennünket is hogy arról koldulnánk. Csak végig kell olvasni és el kéne gondolkodni fasiszta beütésű jobbereinknek, hogy hány munkanélkülit teremtene Trump győzelme nálunk. Ez persze nem számít, soha nem számított a jobboldalnak. Háborút 2-t is, Trianont vesztettünk a mocskos jobboldal miatt. A magyar történelemben a jobboldal gyászosan leszerepelt, mindig rossz vége lett.
Clinton sokkal jobb Magyarországnak, csak Orbánnak és bégető nyájának és kutyáinak nem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Neduddgi_uncensored, 2016.11.05 15:48

Kíváncsi vagyok hogy a Napi és a többi "elfogulatlan és hiteles" média mikor ejti Clintont, mert hát a biznisz az biznisz , valamiből élni kell majd Trump alatt is.
A remény hal meg utoljára igaz , remélem hánytok majd a tükör előtt.
Az amerikai bon mot szerint Anthony Weiner egy 15 évest akart megrépázni , de egy 70 évest sikerült.
Az ő laptopján talált olyan dolgokat a new yorki rendőrség, ami alapján a talpas FBI ügynökök is fellázadtak, innen az új vádemelés.
De hát ezt olvashattátok a Napi-n és a többi CEMP szemeten igaz?
A Brexit bírósági döntés kapcsán pedig nézze meg mindenki ki az a 3 bíró.
Súgok: J.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html