Választások - nehéz feladat a nyugdíjasok lepénzelése

Vita alakult ki a lengyel kormányban arról, hogy már jövőre vagy csak a 2019-es választások előtt adjanak-e plusz juttatást a nyugdíjasoknak. Az utóbbi lehetőség hívei szerint az emberek korán felejtenek, különösen ha idősek, ezért várni kellene a szavazás közeledtéig.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 8. kedd, 17:27
Fotó: Pixabay

A lengyel munka-, családügyi és társadalompolitikai miniszter, Elzbieta Rafalska, meggyőzte a kormányban lévő kollégáit, hogy szükség van a kilencmillió lengyel öregségi és rokkantnyugdíjas szavazatára is, amiért anyagi áldozatot kell hozni az adófizetők pénzéből - derül ki Gazeta Wyborcza cikkéből.

Előállt azzal a tervvel, hogy 500 zloty pluszt kapjanak évente a legszegényebb idősek már jövő tavasszal. Pártja, a radikális jobboldali Jog-és Igazságosság (PiS) más vezetői ugyanakkor úgy vélik, hogy ezt a kifizetést érdemes a parlamenti választások évére, 2019-re áttenni.

A Rafalska által kigondolt programmal kapcsolatban kérdéses, hogy 500 zloty nettó vagy ez bruttó összeg lenne-e. Két változat kering arról is, kik kapnák a pénzt. Azok, akik öregségi járadéka nem haladja meg a havi 1500 zlotyt, vagy azok, akiknél ez az összeg 1600 zloty.

A Gazeta Wyborcza információi szerint a kormány egyre kevesebb tagja támogatja Rafalska tervét. Úgy vélik, pénzkidobás lenne jövőre elkezdeni az osztogatást, hiszen a nyugdíjasok hamar elfelejtkeznének a kormánytól kapott ajándékról. Az gondot okozhat azonban, hogy lesz-e pénz a költségvetésben 2019-ben a nyugdíjasok pluszjuttatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.10 01:11

Be a nyuggerszövetkezetekbe!! Kíváncsi leszek hogy hány agresszív, féleszű, zagyván hadováló, habzó szájjal Orbánt éltető, birkameneten csápoló, botjával eszelősen hadonászó nyugger jelentkezik munkára a nyuggerszövetkezetekbe. Félek, hogy kevesebb, mint bantu migráns Németországban, azaz kiderül, hogy habzó szájú hadoválásuk és orbánimádásuk csak addig tart, amíg az ingyenpízecske, a másokon való élősködés, a munka az már büdös az eszelős nyuggerhadnak...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.08.08 18:50

Szövetkezetekbe a lengyel nyuggereket is!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html