Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazai és külföldi gyártók éves árbevételük csaknem 12 százalékát, azaz 11,4 milliárd zlotyt (513 milliárd forint, több mint a budapesti 4-es metró építési költsége) veszítik el Lengyelországban azért, mert hamisítják a termékeiket - írta a Rzeczpospolita.

Ez azt jelenti, hogy az európai uniós tagállamok cégeinek összesen évi mintegy 60 milliárd eurós veszteségéből Lengyelországra csaknem öt százalék jut - idézte a lap a szellemi tulajdon védelmével foglalkozó európai hivatal, az EUIPO legfrissebb jelentését. Ez azt jelenti, hogy minden uniós állampolgár vesztesége 116 euró (37 ezer forint). A legnagyobb károk a ruháknál, a cipőknél, a gyógyszereknél és a kozmetikumoknál jelentkeznek.

Az esetek legnagyobb részében a vásárló nincs tudatában annak, hogy hamisítványt vesz, Lengyelország területén egész gengszterbandák alakultak az átverésre, amelyek elöntik a piacot például olcsó, vacak minőségű borokkal. Az üvegeket a drága borok elfogyasztása és kidobása után szerzik. Ugyanez a helyzet a kidobott mosószeres dobozokkal.

A fotó forrása: police.hu.