Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A független, nem kormányzati szervezetként működő NBER megállapítása szerint a gazdasági aktivitás februárban érte el a csúcsot, azóta tart a lejtmenet.

Az intézmény közleménye szerint a gazdasági mutatók azt jelzik, hogy véget ért a 2009 júniusban kezdődött növekedés és megkezdődött a recesszió. Az NBER szerint rekordszintű volt az amerikai gazdaság történetében a februárral záródott és 128 hónapon át tartott növekedési időszak.

A nonprofit alapon működő, Cambridge-i (Massachusetts) székhelyű gazdaságkutató intézet nem a szokásos módon - két egymást követő negyedévi GDP-csökkenés - alapján, hanem négy kulcsmutató, mint például a munkanélküliség, vagy az ipari termelés havi alakulását értékelve állapítja meg, milyen ciklusban van a gazdaság.

Hivatalos adatok szerint az amerikai GDP 5 százalékkal csökkent az idei első negyedévben éves összevetésben a tavalyi utolsó negyedévi 2,1 százalékos növekedés után. Az elmúlt 11 hétben csaknem 42 millióan fordultak először munkanélküli segélyért az országban.