Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A holland hatóságok "biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt" léptették életbe július 30-án a fokozott ellenőrzéseket. A repülőtéren mostanáig megerősített járőrözés zajlott, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítottak és átvizsgáltak, ami komoly torlódásokat okozott.

A biztonsági intézkedések enyhítése ellenére szúrópróbaszerű ellenőrzések továbbra is várhatók a repülőtéren. Folyamatosan készenlétben kell állnunk. A repülőterek továbbra is lehetséges célpontjai a terroristáknak - hangsúlyozták az NCTV és a légikikötőnek otthont adó Haarlem község által kiadott közös közleményben.

Hollandiában a terrorkészültség szintje a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg. Az ország támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, belgiumi és németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít. Szélsőséges iszlamista támadás 2004-ben történt Hollandiában, amikor egy marokkói származású holland férfi halálos kimenetelű merényletet követett el az iszlámot erőteljesen bíráló Theo van Gogh filmrendező ellen.