Van lejjebb: tovább nőtt a görög munkanélküliség

Márciusban 26,8 százalékra nőtt a görög munkanélküliségi ráta a februári 26,7 százalékról - közölte csütörtökön az Elstat.
MTI, 2013. június 6. csütörtök, 12:47

Ez több mint kétszerese az euróövezet 12,2 százalékos munkanélküliségi rátájának. A görög statisztikai hivatal adatai szerint a hat éve tartó recesszió fő terhe a fiatalokra nehezedik, a 15-24 éves korúak körében márciusban 58,3 százalékos volt a munkanélküliség, míg ugyanebben a korosztályban az eurózóna átlaga 24,4 százalék.

Az adósságválság és a megszorító intézkedések következtében különösen mély gazdasági visszaesés miatt a munkanélküliség egyelőre várhatóan tovább nő. A görög jegybank szerint azonban Görögország jövőre maga mögött tudhatja a recessziót, ha felgyorsítják a strukturális reformokat.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nem ilyen optimista, előrejelzése szerint a görög gazdaság 2014-ben további 1,2 százalékkal zsugorodik az idei 4,5 százalék után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkitaati, 2013.06.06 17:49

Az ortodox nem jó ,akkor miért nem próbálják az unortodoxot?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html