Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Május 22. éjfél a személyijövedelemadó-bevallás, a 2016-ban szerzett jövedelmek utáni adó befizetése és az 1+1 százalékos felajánlás határideje. Mivel idén mintegy négymillió magánszemélynek elkészítette a NAV a bevallás tervezetét, a legtöbbeknek lényegében nincs teendőjük, ha a tervezet minden adata megegyezik a saját igazolásain szereplő adatokkal és a kedvezmények is azonosak az igénybe vett, illetve vehető értékekkel.

Azok, akik valamit hiányolnak, illetve év közben nem vették igénybe a rendelkezésükre álló kedvezményt, a tervezet módosításával tehetnek eleget bevallási kötelezettségüknek. A módosítást is el lehet végezni a NAV honlapján keresztül, ügyfélkapus belépéssel. A papíralapú tervezet módosítását a 16SZJA jelű nyomtatvány kitöltésével lehet elvégezni.

Az adó 1+1 százalékának felajánlására ugyancsak ma éjfélig van lehetőség. Aki már korábban benyújtotta bevallását, de nem rendelkezett civil szervezet, egyház vagy a Nemzeti Tehetségprogram javára, az mindezt utólag, a bevallástól függetlenül is megteheti a 16EGYSZA nyomtatvány postázásával, illetve a webes felületen keresztül. (Kiderült, kik kaphatják a legnagyobb szja-felajánlást.)

A NAV folyamatosan fogadja az ügyfelek kérdéseit és segítséget nyújt a bevalláshoz ügyfélszolgálatain, illetve az Általános Tájékoztató Rendszerben, a 06-40/42-42-42-es számon este 6 óráig.