Váratlan adat jött az USA-ból

Februárban a BMI-mutató vártnál nagyobb csökkenése alapján két éve a leglassúbb növekedési ütemet érte el az Egyesült Államok feldolgozóiparának a teljesítménye az Institute for Supply Management (ISM) gazdasági kutatóintézet pénteken közzétett kimutatása szerint.
Szepesi Anita, 2019. március 1. péntek, 17:04
Fotó: Unsplash

Az ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 54,2 pontra csökkent az előző havi 56,6 pontról. Elemzők csekélyebb mértékű csökkenéssel 55,5 pontot vártak februárra - írta az MTI.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Az ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe az idén februárban már a 118-ik hónapja mutatott 50 pont feletti, így a teljesítmény növekedését tükröző értéket. Az elért 54,2 pont azonban 2016 novembere óta a legkisebb, a teljesítmény növekedésének az üteme így több mint két éve a leglassúbb lett.

Az index összetevői közül szinte mindegyik csökkent az importmegrendelések és az új exportmegrendelések kivételével. Összességében az új megrendelések mutatója 55,5 pontra csökkent 58,2 pontról, a foglalkoztatás mutatója 52,3 pontra 55,5 pontról.

HOZZÁSZÓLÁSOK