Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI tudósítása szerint a politikus közölte: az olasz katolikus egyház vállalta, hogy az emberek nagy részét gondjaiba veszi, húsz embert Albánia hajlandó befogadni, és Írország mellett más államok is jelezték szándékukat - írta a 24.hu.

Az Ubaldo Diciotti nevű hajó hétfő óta vesztegelt a kikötőben.

A belügyminiszter ellen közben nyomozást indított a szicíliai Agrigento város ügyészsége, feltehetően személyi szabadság megsértése miatt, az olasz törvények szerint ugyanis a hatóságok 48 órán túl senkit nem tarthatnak fogva letartóztatási parancs híján - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A visszaélés gyanúja is felmerül Salvinivel szemben, aki korábban kitartott amellett, hogy a menedékkérők addig nem léphetnek olasz területre, amíg az ország nem kap uniós garanciát a tagállamok közti szétosztásukra.

Salvini erre úgy reagált, hogy elvárná, hogy az ügyészek az embercsempészek ellen, és ne őellene nyomozzanak. Felfoghatatlannak nevezte, hogy az összeomlott híd miatt senki ellen nem indítottak nyomozást, de egy miniszter ellen igen, aki "az ország határait védi".

Képünk illusztráció, forrása: Reuters