Váratlan fordulat a menekültek ügyében

Elhagyhatják a szicíliai Catania kikötőjében hétfő óta veszteglő mentőhajót a fedélzetén lévő menedékkérők – jelentette be szombaton Matteo Salvini olasz belügyminiszter.
Domokos László, 2018. augusztus 26. vasárnap, 09:40
Fotó: Reuters

Az MTI tudósítása szerint a politikus közölte: az olasz katolikus egyház vállalta, hogy az emberek nagy részét gondjaiba veszi, húsz embert Albánia hajlandó befogadni, és Írország mellett más államok is jelezték szándékukat - írta a 24.hu.

Az Ubaldo Diciotti nevű hajó hétfő óta vesztegelt a kikötőben.

A belügyminiszter ellen közben nyomozást indított a szicíliai Agrigento város ügyészsége, feltehetően személyi szabadság megsértése miatt, az olasz törvények szerint ugyanis a hatóságok 48 órán túl senkit nem tarthatnak fogva letartóztatási parancs híján - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A visszaélés gyanúja is felmerül Salvinivel szemben, aki korábban kitartott amellett, hogy a menedékkérők addig nem léphetnek olasz területre, amíg az ország nem kap uniós garanciát a tagállamok közti szétosztásukra.

Salvini erre úgy reagált, hogy elvárná, hogy az ügyészek az embercsempészek ellen, és ne őellene nyomozzanak. Felfoghatatlannak nevezte, hogy az összeomlott híd miatt senki ellen nem indítottak nyomozást, de egy miniszter ellen igen, aki "az ország határait védi".

Képünk illusztráció, forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.08.26 17:19

Idióták. Minden ilyen befogadás csak bátorítás, hogy minél többen jöjjenek. Határokat lezárni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html