Nem sok jót ígér a demokrata párti politikusnak, hogy Julian Assange, egy interjúban bejelentette: további kiszivárogtatások várhatók Hillary Clinton levelezésével kapcsolatban - idézi a The Guardiant, a Magyar Nemzet.

A levelezési ügy 2014 nyaráig nyúlik vissza, amikor az amerikai külügyminisztérium jogászai - akik egy kongresszusi adatkérelem teljesítésén dolgoztak a bengázi amerikai képviselet ellen 2012-ben végrehajtott fegyveres támadás ügyében - rájöttek, hogy nem minden irathoz férnek hozzá. 2014 októberében a diplomáciai tárca felkérte négy volt vezetőjét, hogy szolgáltassa be a birtokukban lévő e-maileket.

Decemberben Clinton, aki 2013 elején távozott hivatalából, 55 ezer oldalnyi hivatalos levelet bocsátott a minisztérium rendelkezésére. Mint mondta, a magánlevelezését töröltette a szerverről. A The New York Times című lap azonban márciusban közölte, hogy Clinton tárcavezetőként kizárólag a privát e-mail szerverét használta.

Idén május végén nyilvánosságra került az amerikai külügyi tárca belső vizsgálata, amely megállapította, hogy Hillary Clinton miniszterként megsértette a hivatali előírásokat. Donald Trump pedig nem hagyta ki a ziccert, már a jelentés kikerülésének napján rátámadt ellenfelére.

Haragban vannak

De még ennél is kellemetlenebb helyzetbe kerülhet Clinton, ha Julian Assange beváltja az ígéretét. Ugyan a szivárogtató nem árulta el, mikor és hogyan kívánja közzétenni a leveleket, annyit bizonyosan tudni lehet, hogy Assange mindent meg fog tenni, hogy Clintont lejárassa.

Korábban az AFP jelentése nyomán lehetett olvasni a sajtóban arról is, hogy Hillary Clinton éppenséggel nem lelkesedik Assange tevékenységéért, Illetve arról is, hogy elnökké választása esetén Assange életét igencsak megkeserítené.