Váratlan helyről támadják Merkelt

Alkotmánybírósági panasszal fenyegette meg menekültpolitikája miatt Angela Merkel kancellárt, a CDU elnökét a kisebbik kereszténypárt és egyben koalíciós partner, bajor CSU elnöke, tartományi miniszterelnök.
Inforádió, 2016. január 16. szombat, 17:02
Fotó: Napi.hu

Horst Seehofer a Der Spiegel című hírmagazinnak adott, szombaton közölt nyilatkozatában kijelentette, hogy két héten belül írásban akarja felszólítani a kancellárt, illetve az általa vezetett kormányt az ország határain való - megfogalmazása szerint - "rendezett viszonyok" helyreállítására. Amennyiben ez nem történik meg, a bajor kormánynak nem marad más, minthogy az alkotmánybíróságnál tegyen panaszt - hangoztatta Seehofer, aki az elmúlt hónapokban már több ízben élesen bírálta a kancellárt a menekültáradat miatt.

Egy nappal korábban hasonló támadást intézett a kancellár ellem Markus Söder bajor pénzügyminiszter. Ugyancsak a Der Spiegelnek nyilatkozva azt hangoztatta, hogy hiányzik a demokratikus legitimáció Angela Merkel menekültpolitikája mögül, ezért a törvényhozás alsóházának (Bundestag) szavaznia kell arról, hogy folytatható-e még a Merkel-féle politika.

A CSU politikusa hangsúlyozta: a Kölnben nők ellen, áldozatok és tanúk szerint észak-afrikai, arab származású férfiak által elkövetett szexuális zaklatások és rablások megmutatták, hogy "nem elég csak figyelmeztetni, cselekedni kell".

Erősödött a nyomás Merkelre a másik koalíciós partner, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD részéről is. Thomas Oppermann, az SPD parlamenti frakciójának vezetője a dpa hírügynökségnek nyilatkozva közvetve a Merkel által szorgalmazott európai megoldást kérte számon a kancellártól. Oppermann szerint a kancellárnak mindent meg kell tennie az általa javasolt megoldás sikere érdekében.

A ZDF országos közszolgálati televízió pénteken ismertetett felmérése szerint Németországban megváltozott a közhangulat a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és rablások óta. A lakosság többsége már azt gondolja, hogy az ország nem tud megbirkózni a menekültek nagy számával, Angela Merkel kancellár népszerűsége és menekültpolitikájának támogatottsága pedig nagymértékben csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2016.01.17 08:53

Hülye junkernek kéne fenyegetőznie merkellel szemben, hogy milyen alapon hozott merkel ilyen megsemmistő döntéseket az EU feje felett a tagállamok megkérdezése nélkül, azaz nemzetállami döntésbe tette a közösség döntéshozatali hatásköröket, nem beszélve az álnok és iszlamista erdogán előtti térdencsuszást és nevetségessé tette magát és az egész uniót, mintha az egész szerveuzet gyenge nő lenne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

enapi, 2016.01.17 07:25

Seehofer is ugyanúgy hiteltelenné vált mint Merkel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.01.16 18:01

Hülye ez a Seehofer. Ezt már egyszer eljátszotta tavaly ősszel, utána meg csontig benyalt Merkelnek a múltkori CDU pártkongresszuson. Mára teljesen szavahihetetlenné vált. Tavaly ősszel ott volt az egyedülálló pillanat, a lehetőség, hogy ezt a hülye Merkelt alkotmányos eszközökkel elzavarja a francba. Azóta Európa megkapta Párizst és Köld/Hamburg-ot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html