Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató együttműködésével készített, és szerdán ismertetett felmérés szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke 51,1 pontra emelkedett a márciusi 51 pontról.

Szakértők a mutató romlására, 50,9 pontra számítottak az MTI híre szerint.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke a visszaesését jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulására utal.

A Caixin/Markit adatai ellentétben állnak a hétfőn ismertetett hivatalos kínai felméréssel, amely viszont a növekedési ütem lassulásáról tanúskodott.

A kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index ugyanis 51,4 pontra süllyedt áprilisban az előző havi 51,5 pontról. Elemzők a mutató nagyobb visszaesését, 51,3 pontot vártak.

A Caixin/Markit és a CFLP módszertana közti legnagyobb eltérés az, hogy az előbbi a kis- és középvállalatok, utóbbi az alapvetően állami tulajdonú nagyvállalatok teljesítményét méri.