Váratlan hírek jöttek a munkaerőpiacról

Januárban jóval a várakozások felett nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, a munkanélküliségi ráta pedig a munkát keresők számának növekedése miatt emelkedett - írja az MTI.
Szepesi Anita, 2017. február 3. péntek, 15:08
Fotó: Napi.hu

A washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) pénteken közzétett kimutatásait idézve az MTI azt írja: januárban 227 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban az előző havi 157 ezer után. A BLS a decemberi adatot 156 ezerről korrigálta 157 ezerre.

A piac 175 ezres növekedést várt januárra.

A foglalkoztatás a kiskereskedelemben, az építőiparban és a pénzügyi szolgáltató ágazatokban emelkedett a legnagyobb mértékben.
A munkanélküliségi ráta januárban 4,8 százalékra emelkedett a decemberi 4,7 százalékról. A piac 4,7 százalékra számított.

A munkanélküliségi ráta a munkát keresők számának növekedése miatt emelkedett. Januárban tavaly szeptember óta a legtöbben néztek munka után az Egyesült Államokban.

A munkanélküliek száma 7,6 millió volt januárban, az előző havival közel megegyező. Az aktív népesség foglalkoztatási aránya 0,2 százalékponttal 62,9 százalékra emelkedett januárban.

HOZZÁSZÓLÁSOK