Váratlan lépést tett az orosz jegybank

Az orosz jegybank az váratlanul megemelte az irányadó kamatrátáját 0,5 százalékponttal 7,5 százalékra - jelentette a Guardian az AP hírügynökségre hivatkozva.
Napi.hu, 2014. április 25. péntek, 13:28
Fotó: Reuters

A jegybank inflációs kockázatokkal indokolta a lépést, miután az orosz gazdaság is elkezdte érzékelni az ukrajnai helyzet hatásait. A jegybanki közlemény szerint így az egyhetes kamatráta 50 bázisponttal 7,5 százalékra emelkedett. A rubel rekord mélybe zuhant az elmúlt hetekben, az ukrán krízis miatti aggodalmak következtében.

A bank közölte, a következő hónapokban nem várható kamatvágás és reméli, hogy a pénteki emeléssel 6 százalék alatt lehet tartani az éves inflációs rátát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tomi31, 2014.04.25 18:36

Ha így folytatják mély elhúzódó recesszió vár Oroszországra, és megszorítások, reformok sorozata.. aztán elindul az elégedetlenség is, ahogy a nép érezni fogja magán tartalékai égnek, reál jövedelmi csökken, az árak mennek feljebb.. van egy olyan érzésem, hogy most már az orosz politikusok sem találják olyan humorosnak a szankciókat amik még igen enyhék ahhoz képest.. amiket terveznek mint tették azt első reakcióként..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html