Vasárnapi boltzár: a vitának soha nem lesz vége

Bár már három éve van érvényben Lengyelországban a vasárnapi boltzár - amelyet fokozatosan vezettek be -, még mindig tart a vita támogatói és ellenzői között. A kormány puhítaná a szabályokat.
Barabás Júlia, 2019. november 7. csütörtök, 17:40
Fotó: Pixabay

Lengyelországban 2017-ben kezdték fokozatosan bevezetni a vasárnapi kereskedés tilalmát. A rendelkezés 2020-ban éri el a teljes zárlatot, amikor a karácsonyi és a húsvét előtti időszakokat kivéve egyetlen vasárnap sem lesznek nyitva a boltok. Ennek ellenére még mindig nem zárultak le a viták arról, helyes-e vasárnap zárva tartani a boltokat - írta az onet.pl.

A Fakt című lap információi szerint szerint a kormányban is egyre többen változtatnának a jogszabályon, többek között Stanislaw Szwed munkaügyi miniszterhelyettes. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy például a népszerű turistaközpontok környékén a szezon melyik időszakában kellene feloldani a tilalmat - derült ki a miniszter szavaiból. Ausztriában és Franciaországban felfüggesztik a korlátozást bizonyos hónapokban.

Az egyik változtatás, amelynek bevezetését a kormány fontolgatja, hogy a franchise alapon működő kisboltokban ezután nem csupán a tulajdonos, a családja dolgozhatna vasárnap, hanem diákok és nyugdíjasok is. A Szolidaritás szakszervezet, amely a munkavállalók védelmének szlogenjével kierőszakolta a vasárnapi boltzár bevezetését, a törvény további szigorítását akarja elérni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi2222, 2019.11.07 22:51

@Ballada:
tudja fene
A füstöt 6 vagy 7 felé zöldebb e elosztani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ballada, 2019.11.07 18:10

Szerintem sokkal zöldebb lehetne a Város, ha legalább vasárnap nem pöfögnék tele a levegőt a bevásárlás mániások.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html