Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban 2017-ben kezdték fokozatosan bevezetni a vasárnapi kereskedés tilalmát. A rendelkezés 2020-ban éri el a teljes zárlatot, amikor a karácsonyi és a húsvét előtti időszakokat kivéve egyetlen vasárnap sem lesznek nyitva a boltok. Ennek ellenére még mindig nem zárultak le a viták arról, helyes-e vasárnap zárva tartani a boltokat - írta az onet.pl.

A Fakt című lap információi szerint szerint a kormányban is egyre többen változtatnának a jogszabályon, többek között Stanislaw Szwed munkaügyi miniszterhelyettes. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy például a népszerű turistaközpontok környékén a szezon melyik időszakában kellene feloldani a tilalmat - derült ki a miniszter szavaiból. Ausztriában és Franciaországban felfüggesztik a korlátozást bizonyos hónapokban.

Az egyik változtatás, amelynek bevezetését a kormány fontolgatja, hogy a franchise alapon működő kisboltokban ezután nem csupán a tulajdonos, a családja dolgozhatna vasárnap, hanem diákok és nyugdíjasok is. A Szolidaritás szakszervezet, amely a munkavállalók védelmének szlogenjével kierőszakolta a vasárnapi boltzár bevezetését, a törvény további szigorítását akarja elérni.