Súlyosan megbetegedett XVI. Benedek

XVI. Benedek emeritus pápa súlyosan megbetegedett azt követően, hogy hazatért szülőföldjéről, Bajorországból, ahol haldokló fivérét látogatta meg – írta a Passauer Neue Presse című német napilap hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 3. hétfő, 23:03
Fotó: AFP - Fotó: Sven Hoppe/POOL/AFP

A Vatikán hétfő esti közlése szerint XVI. Benedek állapota "különösebb aggodalomra nem ad okot", eltekintve attól, hogy egy fájdalmas betegség akut szakaszával küzdő 93 éves emberről van szó - közölte a Vatikán sajtószolgálata Georg Gänsweinre, az emeritus pápa személyi titkárára hivatkozva.

A német lap Peter Seewaldra, a visszavonult katolikus egyházfő életrajzírójára hivatkozva azt írta, hogy a 93 éves vallási vezető övsömörben szenved azóta, hogy visszatért Rómába - idézi az MTI hírét a hvg.hu. A vírusfertőzés XVI. Benedek arcát érinti, és erős fájdalmakkal jár.

Seewald, aki többször készített terjedelmes interjút az emeritus pápával, szombaton nyújtott át neki egy példányt életrajzából. Találkozásukkor a vallási vezető bizakodó volt, és arról beszélt, hogy újra nekifog az írásnak, ha javul az állapota. Azonban Seewald szerint az emeritus pápa egészsége meglehetősen meggyengült. Bár memóriafunkciói rendben vannak, hangja erőtlen és alig hallható.

XVI. Benedek júniusban négynapos látogatást tett haldokló fivérénél Regensburgban. Ez volt az első alkalom, hogy elhagyta Olaszországot, amióta 2013-ban lemondott. Bátyja, Georg Ratzinger július 1-jén hunyt el 96 éves korában.

XVI. Benedek - született Joseph Ratzinger - visszavonulása óta a Mater Ecclesiae nevű vatikáni kolostorban él. 2005-ben választották pápává Szent II. János Pál utódjaként. Az elmúlt hatszáz évben ő volt az első katolikus egyházfő, aki lemondott. Utódjává Ferenc pápát választották.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kakambuki, 2020.08.04 08:17

Inkább kellemetlen mint "súlyos" hiszen állandó fájdalmakkal jár. Ugyanakkor a betegség kezelhető bőrgyógyász által. Az atya valószínűleg nem volt bárányhimlős és így a szervezete nem rendelkezett a betegség elleni védelemmel. Ezért kaphatta meg a betegséget valakitől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html