Védett otthonában csaptak le a rablók a milliárdosra

Kínában hajszál híján elraboltak egy milliárdost erődként őrzött villájából, ami kiborította a szomszédságában lakó, szintén tehetős családokat. A dúsgazdag visszavonult üzletember fiának tartozik hálával.
Komócsin Sándor, 2020. június 16. kedd, 15:02
Fotó: Getty Images

Öt embert vettek őrizetbe Pekingben azzal a gyanúval, hogy megkísérelték elrabolni az ország egyik legtehetősebb vállalkozóját, He Csiangcsiant - írja az euronews.com. A túszejtést részben a 2012-ben visszavonult üzletember ötvenöt éves fia hiúsította meg, aki kimenekült a luxusvillából, átúszott a folyón, riasztotta a rendőröket.

A Kunagtung tartományban levő luxusnegyed lakót sokkolta, hogy szomszédjukat, Kína egyik leggazdagabb emberét fegyveresek támadták meg. A üzletemberre ugyanis kisebb hadsereg vigyáz a nap 24 órájában, családjának luxusvillája felér egy erőddel. A közel 80 éves vállalkozó háztartási gépek gyártásából és forgalmazásából gazdagodott meg.

He a Midea-csoportot 1968-ban alapította meg mindössze 5000 akkori jüanból - szinte fillérekből. Ma Kína hatodik leggazdagabb személye. A vagyonát 24, 8 milliárd dollárra becsüli a Forbes, amivel a 36. helyre tornázta fel magát a világ milliárdosainak rangsorában. Az emberrablóknál - helyi tudósítók szerint - robbanószert is találtak. Az incidensben senki sem sérült meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.06.17 00:25

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html