Végre egy posta, amelyről jó hír érkezett

A lengyel posta megegyezett dolgozóival arról, hogy jelentős fizetésemelést kapnak, a pluszt ráadásul idén visszamenőleges hatállyal kapják meg az emberek.
Barabás Júlia, 2018. július 30. hétfő, 06:40
Fotó: Pixabay

A lengyel posta közel 77 ezer dolgozójának emeli fel fizetését átlagosan havi 226 zlotynál (17 ezer forint) többel - írta a gazeta.pl. Csak az idén erre 150 millió zlotyt szánnak. A bértöbbletet júniustól visszamenőleg fizetik azoknak a dolgozóknak, akik bruttó fizetése a vállalati kollektív munkaszerződés alapján nem éri el az 5000 zlotyt.

A helyzetre jellemző például, hogy a minimálbér a postai teherautó-sofőrök esetén, akik 3,6 tonnánál nehezebb járművet vezetnek, bruttó 3200 zlotynál kezdődik. Ezekből a sofőrökből nagyon kevés van, sokkal jobb lehetőségeik vannak ugyanis a fuvarozásban.

Az elmúlt években, 2016-18 között ez már a hatodik béremelés a postán, a dolgozók fizetése összesen csaknem 700 zlotyval ment fel. A kézbesítők átlagos fizetése egyébként jelenleg, ha többéves a munkaviszonyuk, körülbelül bruttó 2800 zloty (210 ezer forint) .

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK