BUX
41516

Végre egy jó amerikai adat

A vártnál kevesebben jelentkeztek munkanélküli segélyért a múlt héten az Egyesült Államokban - közölte a washingtoni munkaügyi minisztérium.

NAPI, 2010. július 29. csütörtök, 14:53

Az előző héthez képest 11 ezerrel kevesebben, 457 ezren igényeltek szociális segélyt a július harmadik hetében az Egyesült Államokban. Az álláspiaci adat jobb lett a várakozásoknál, az elemzők 460 ezer új munkanélkülire számítottak - írta a MarketWatch.

A munkanélküliek számának alakulását pontosabban tükröző mozgóátlag 4500 fővel újra a májusi szintekre csökkent; 452 500 friss állástalant regisztráltak az elmúlt hónapban az USA-ban. A hosszabb távon munka nélkül élők száma július második hetében 81 ezerrel 4,57 millióra nőtt, de havi összehasonlításban csökkent a mutató.

Szociális juttatásban összesen 8,3 millió ember részesült július közepén az Egyesült Államokban, 82 ezerrel kevesebb, mint egy héttel korábban. A csökkenés elsődleges oka a segélyek kifutása. Ezen a kormányzat a szövetségi juttatások meghosszabbításáról szóló döntésével próbál segíteni, ám annak érvényre lépése még időt vesz igénybe - figyelmeztetett a MarketWatch.