Vegyes hírek érkeztek Amerikából

A várakozással ellentétben tovább nőtt a munkanélküli segélyért folyamdók száma az Egyesült Államokban, a folyamatosan segélyben részesülők száma is nőtt. A fogyasztói árak azonban csökkentek és a fizetési mérleg egyenlege is jobb a vártnál.
NAPI, 2010. június 17. csütörtök, 14:50
Fotó:

A várt csökkenés helyett a megelőző hetinél mintegy 12 ezerrel többen fordultak első ízben munkanélküliségi segélyért az Egyesült Államokban a múlt héten, számuk így 472 ezerre nőtt, a 450 ezres várakozással szemben - írja a Bloomberg. A folyamatos segélyezésben részesülők száma is tovább növekedett 88 ezerrel, 4,57 millióra.

Az előrejelzések pontosabbak voltak az infláció terén, a várakozásoknak megfeleleőn 0,2 százalékkal csökkent a megélhetés költsége, az üzemeanyag és élelmiszer nélkül számolt maginfláció 0,1 százalékos emelkedést mutat májusban.

A folyó fizetési mérleg hiánya alacsonyabb volt a vártnál az első negyedévben, mintegy 109 milliárd dollárra rúgott, ami több mint az előző negyedévben mért 100,9. A hiány növekedése az erős dollárnak köszönhető magas import és a gyengélkedő Európa miatt csökkenő export erdménye.

HOZZÁSZÓLÁSOK