Özönlenek a vendégmunkások Lengyelországba

Több száz ezer vendégmunkás, főként Ukrajnából érkezett dolgozó döntött úgy, hogy tartózkodási engedélyért folyamodik Lengyelországban.
Barabás Júlia, 2019. április 22. hétfő, 15:53
Fotó: Getty Images

Elérte a 383 ezret azoknak a külföldieknek a száma, akik április elejéig lengyelországi tartózkodási engedélyért folyamodtak. Ez 11 ezerrel több, mint az év kezdetén, többségük ukrán állampolgár - írta a Rzeczpospolita.

Az év első negyedében 186,5 ezer ukrán vendégmunkás kapott érvényes tartózkodási engedélyt, ez 7,6 ezerrel több, mint az év elején. A legtöbb külföldi a munkával kapcsolatban kap ideiglenes tartózkodási engedélyt, idén ez az ügyek 72 százalékában volt így. Emellett családi okokból vagy tanulási célból akarnak a lengyeleknél maradni az ott tartózkodó külföldiek.

Az ukránok után a legnagyobb csoportot a beloruszok alkotják, számuk az első negyedévben 215 ezerre nőtt, ez 1300-zal több, mint januárban. A harmadik helyen a grúzok állnak, akik közül 3400-an legálisan tartózkodnak Lengyelországban. Utánuk jönnek az indiaiak: 9100 Indiából érkezett embernek van ideiglenes tartózkodási engedélye a lengyeleknél.

Az említett 383 ezer külföldi csak a kisebb része a Lengyelországban hosszabb ideje tartózkodó külföldieknek, ez a statisztikai adat ugyanis nem mutatja azokat, akik érvényes vízummal tartózkodnak az országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.22 17:16

@729961: hozzánk meg senki se jön, innét csak menekül mindenki, ki fogja eltartani a magadfajta ingyenélő hülyenyuggereket? Csak nem a boxos istened rejtett tartaléka?

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

729961, 2019.04.22 17:07

Szegény lengyel barátaink....... behordtátok a sok-sok százezez kazárt LVOV, és TERNOPOL


Fél évszázad mulva olyasmi, mint lengyel nem fog létezni.......!

Azért. nem tűnik fgel nektek, hohy nem is a németek írtották ki a 8.millilió zsidót Auswittz-ban hanea lengygyelek, Benjamin Netenjahu szerint?

Máris folyik az elbutításotok, mint a németeké.......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html