Vendégmunkásstop a brexit után

A brit zöldség- és gyümölcstermelők az új, egységes bevándorlási szabályozás értelmében a brexit után már nem tudnak könnyített engedélyezési eljárásban alacsonyan képzett, olcsó vendégmunkásokat alkalmazni az Európai Unió területéről - írta a magyarmezogazdasag.hu.
Domokos Erika, 2018. október 27. szombat, 18:15
Fotó: Shutterstock

A brit kormány által előkészített, az EU-tagság megszűnése utáni időszakra szóló új, egységes bevándorlási szabályozás nem tesz különbséges abban, hogy honnan érkeznek a vendégmunkások, és a magasan szakképzett külföldi munkaerő alkalmazását részesíti előnyben a brexit után.

A hosszú távon dolgozni kívánó külföldi munkavállalók számára a vízum fejében évi 30 ezer font minimumkeresetet ír elő a rendelettervezet - írta az neweurope.eu-ra hivatkozva a Magyar Mezőgazdaság.

A javaslatot az Egyesült Királyság Bevándorlási tanácsadó testülete dolgozta ki. Elnöke, Alan Manning szerint az új szabályozásnak nem lesz számottevő negatív hatása a brit gazdaságra nézve.

Nem a könnyített engedélyezési eljárásban alkalmazott olcsó és szakképzetlen munkaerő a kulcsa a brit mezőgazdaság teljesítményének javulásának - véli Manning. Az, hogy kedvezőbb feltételekkel alkalmazhatnak vendégmunkásokat, nem növeli a termelékenységet. Az élelmiszer-termelő cégek vagy fizessenek magasabb bért dolgozóiknak, vagy fizessenek be többet azért, ha külföldi vendégmunkásokat akarnak alkalmazni - írta a portál.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2018.10.27 22:49

ez mikori hír? 2016 vége?
merthogy kb azóta egészen máson megy a para, nem ezen a kispályán játszanak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

flydomi, 2018.10.27 18:30

Helyes.Egy ujabb labonloves. :) Majd megnezzuk,hogy mikor eljon a nagy fuggetlenseg,es nincs olcso munkaero,akkor mi lesz. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html