Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eulogio del Pino venezuelai olajügyi miniszter szerint az OPEC rendkívüli ülésére meg kell hívni a szervezeten kívüli olajtermelő országokat is. A miniszter szerint ma már olyan alacsony a nyersolaj ára, hogy valamennyi olajtermelő megsínyli azt: csökkenteni kell az ágazatban a beruházásokat és tömegével elbocsátani a munkavállalókat a szektorban.

Eulogio del Pino azt mondta, hogy bár jelenleg 2003 óta legalacsonyabb szinten áll a nyersolaj ára, Venezuela még így sem veszít az olajtermelésen, mivel hordónkénti termelési költsége 13 dollár. Péntek délelőtt az olajár valamivel 30 dollár fölött állt

Az alacsony olajár miatt kialakult helyzetre jellemző, hogy a világ vezető olajipari szolgáltatója, a Schlumberger komoly veszteségről és forgalomcsökkenésről számolt be a tavalyi utolsó három hónap alapján pénteken. A cég a tavalyi utolsó három hónapot 1,02 milliárd dollár adózás utáni veszteséggel zárta, forgalma 39 százalékkal csökkent éves összevetében. A tavalyi utolsó három hónapban összesen 10 ezer alkalmazottjától vált meg a Schlumberger, amelynél jelenleg mintegy 100 ezren dolgoznak.