Veszély az utakon Romániában

Meglepően sok autóval vannak műszaki gondok Romániában - derült ki a friss ellenőrzésekből, az autók néhány százalékának hamis vagy nincs is műszaki vizsgája.
Barabás Júlia, 2019. szeptember 5. csütörtök, 20:55
Fotó: Reuters

A Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) 33,5 ezer autó műszaki állapotát vizsgálta meg az év első felében az utakon, és több mint 15 ezernél (45,47 százalék) észlelt jelentős és/vagy veszélyes műszaki hiányosságokat, rendellenességeket - adta közre a Maszol a RAR közleményét. Az ellenőrzések nyomán 8689 járműnek vonták be a forgalmi engedélyét.

A legtöbbször az autók világító és jelzőberendezésénél észleltek hibákat, az esetek 21 százalékában a károsanyag-kibocsátás jelentett problémát, de sokszor tapasztaltak hiányosságokat a kerekek, a gumiabroncsok és a felfüggesztés terén, a fékrendszernél vagy az irányítórendszernél. Az ellenőrzött járművek mintegy két százalékának nem volt vagy hamis volt a műszaki vizsgája.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.09.06 06:34

ezzel a 2 lovas dáciával biztos nincs gond:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html