Váratlan veszély fenyegeti a délre utazókat

Veszélyjelzés érkezett Görögországból arról, hogy egy jól felkészült rablóbanda szisztematikusan fosztogatja a turisták autóit. High-techet vetnek be célpontjaik ellen.
Barabás Júlia, 2019. július 21. vasárnap, 14:45
Fotó: Pixabay

A Görögországban nyaralók autóit fosztogatja egy csoport bűnöző - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó helyi hírforrásokra hivatkozva. A rablók fizikai erőszak nélkül törik fel az autókat. Egy szerb család autóját egy Nikitiben lévő bevásárlóközpont előtt fosztották ki.

A család éppen megérkezett nyaralására, és még mielőtt elfoglalták volna szállásukat megálltak bevásárolni. Amikor azonban visszatértek gépkocsijukhoz - amelyet természetesen bezártak a vásárlás előtt - azt kellett hogy tapasztalják, hogy az autóból elektronikai cikkek és némi készpénz tűnt el. A gépjárművön külsérelmi nyomok nem voltak.

A rablók elektronikus technikával dolgoznak. Nagyjából 300 méter távolságból tudják megzavarni a gépkocsi távirányító rendszerét, tehát hiába hiszi azt a sofőr, hogy bezárta gépkocsi ajtajait, ez nem történik meg. Amikor a tulajdonos távozik, a tolvajok odasétálnak és elemelik az értékesebb dolgokat. Ezt a módszert alkalmazzák Szithonia-félszigeten is. Főleg azok a célpontok, akik éppen megérkeznek és még nem pakolták ki értéktárgyaikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.07.21 19:46

2 hét alatt rendet tenne pintér ! exportáljuk :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.07.21 16:49

Na ezért szoktam én mindig kézzel is ellenőrizni, hogy a távzár valóban bezárta-e az autót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html