Veszélyben a 300 forintos üzemanyag?

Jelentősen, négy százalék körüli mértékben emelkedett a kőolaj ára kedden az ázsiai kereskedésben arra a bejelentésre, hogy a szaúdi és az orosz energiaügyi miniszter még a nap folyamán Dohában tárgyal.
MTI, 2016. február 16. kedd, 07:59
Fotó: Reuters

Bár a megbeszélés témáját nem hozták nyilvánosságra, a piaci szereplők tudni vélik, hogy a két legnagyobb olajtermelő a termelés csökkenésének a lehetőségéről egyeztet. A megbeszélésen Venezuela képviselője is ott lesz.

A kőolaj ára 2014 júniusa óta csaknem 70 százalékkal csökkent, és a szakértők szerint még sokáig alacsony maradhat, ha az olajtermelők nem fogják vissza termelésüket, hogy egyensúlyba hozzák a kínálatot a kereslettel.

Kedd reggel, röviddel fél hét után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,29 dollár (4,40 százalék) emelkedéssel 30,74 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,29 dollárral (3,88 százalékkal) 34,69 dollárra emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2016.02.16 08:52

Amíg ezen a megbeszélésen nincs ott Irán, addig nem kell aggódni.
Ha jelen lesz, akkor sem kell túlságosan. Az oroszoknak és Szaud Arábiának nem csak az árak miatt kell(ene) kitermelést csökkenteni, hanem hogy arányos szeletet adjanak Iránnak a piaci tortából. És Irán nem elégszik meg morzsákkal (mondjuk jogosan)! Megegyezés tehát kvázi kizárt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html