Veszélyben a Kreml ambiciózus terve

A Kremlnek a szovjet időkre emlékeztetően ambiciózus flottaépítési terveit veszélyezteti a hajóépítők elmaradása a tervektől.
Barabás T. János, 2015. augusztus 4. kedd, 16:28
Fotó: Reuters

Szergej Sojgu orosz hadügyminiszter beismerését, hogy várhatóan nem sikerül teljesíteni az idei hadihajó-építési tervet, sorra erősítik meg a gyárak nyilatkozatai. Az új orosz haditengerészeti doktrína, amely a szovjet szintre akarja felhozni az ország flottáinak erejét, az év végéig 17 hadihajó és 52 kísérő, kisegítő és szállító hajó átadását írta elő, ebből 12-őt a United Shipbuilding Corporation épít.

A vállalatóriás elnöke, Alekszej Rahmanov a TASZSZ-nak most úgy nyilatkozott, hogy bár mindent megtesznek a terv teljesítése érdekében, várhatólag nem lesznek készek a határidőre. Bár a cégvezető ennek okairól nem szólt, a hadiiparért felelős miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Rogozin korábban közölte, hogy több hajó építését az ukrán gyártású alkatrészek és berendezések hiányában voltak kénytelenek leállítani.

Pedig az idei terv is igencsak elmarad a dicsőséges szovjet napokétól, amikor még az összeomlás szélén, 1990-ben a haditengerészet 7 új nukleáris és 4 dízel-elektromos tengeralattjárót, egy rombolót, egy őrhajót, egy nagy partraszálló hajót kapott - és a Kuznyecov admirális nevét viselő repülőgép-anyahajót - emlékeztetett a The Moscow Times.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.08.04 16:40

Erőlködés.

A fegyvereket megsemmisítő fegyverek olcsóbbak a megsemmisítendő fegyvereknél.

A dinoszauruszok kihaltak, az egerek fent maradtak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html