Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mivel Kínában már eltűnőben vannak a szamarak, a kereskedők a világ többi részéről hurcolják el a kedves kis állatokat, hogy kielégítsék a keresletet. A legnagyobb veszélyben Afrika szamarai vannak. A kontinensen nem csak sok a szamár, de a tulajdonosoknak könnyen tudnak olyan összeget ajánlani, amiért könnyen megválnak állatuktól - olvasható a portálon.

A kínai kereslet miatt az afrikai szamár ára sok helyen megduplázódott. Ez gondot okoz már csak azért is, mert sok szegény család a pillanatnyi pénzkereset miatt adja el háziállatát. Miközben ezeken a területeken a szamár elengedhetetlen a megélhetéshez: velük vontatnak, mezőgazdasági munkáknál használják őket, vagy szállítanak velük. (A magyar marháknak áll a zászló.)

Kínában a szamárbőrből készült termékeknek gyógyító hatást tulajdonítanak. Az egyre növekvő igények miatt 1,8 millió darab szamár bőrét szállítják Kínába évente.

A károk miatt Uganda, Tanzánia, Botswana, Niger, Burkina Faso, Mali és Senegal már törvényt is hozott a szamárexport ellen.