Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszországban megdőlt minden idők melegrekordja az idei év első felében, azaz pontosabban még soha nem mértek ilyen magas hőmérsékleteket azóta, hogy működik az oroszországi időjárás-előrejelzési szolgáltatás - írta a Moscow Times Roman Vilfandot, az ottani MET, az RBC igazgatóját idézve. Vilfand várakozása szerint nagyon forró lesz a nyár Oroszországban.

A végeredmény az lehet, hogy ez az év a legforróbbak között lesz: szerinte 99 százalék annak valószínűsége, hogy a legmelegebb öt évben lesz 2020. A szakértő szerint a július kifejezetten veszélyes időjárási jelenségeket hozhat, mivel szokatlan légmozgásokat érzékeltek az atmoszférában. Az általánosan elfogadott hiedelemmel szemben, miszerint az ősz hozza a legtöbb csapadékot, valójában azonban júliusban van a legnagyobb esélye a rendkívüli időjárásnak.

A hőhullám miatt Szibériában a korábban megszokott háromszorosára nőtt az erdőtüzek nagysága. Verhojanszk városában, amely az Északi-sarkkörön túl fekszik, június elején 38 Celsius-fokkal megdőlt a Föld e részén valaha mért hőségrekord. A csúcsot eddig az alaszkai Fort Yukon tartotta 37,8 fokkal, amit 1915 júniusában mértek. Verhojanszkban ezt megelőzően 37,3 fokkal 1988 júliusban mérték a legmelegebbet.