Veszélyre figyelmeztet a guru

A világ harmadik leggazdagabb embere, Warren Buffett elmondta, hogy mibe nem szabad pénzt tenni azoknak, akik jó befektetést keresnek.
Szabó Dániel, 2018. május 1. kedd, 10:22
Fotó: AFP

Warren Buffett a világ egyik legismertebb befektetője, tanácsai pedig sokaknak jelentenek iránymutatást. A pénzügyi szakember pedig elmondta, hogy szerinte milyen termékeket kell kerülni: most arra figyelmeztette a gazdagodni vágyókat, hogy bitcoinra építeni szimpla szerencsejáték. Spekuláció csupán, nem pedig érdemi befektetés - idézi a 444.hu a Forbes-nak adott nyilatkozatát.

Az újság alá is támasztotta ezt, mondván a kriptovaluták szinte teljes egészében szabályozatlan piaca valóban hatalmas kockázatokat rejt, a bitcoin-vásárlók teljes, bitcoinba fektetett vagyonukat kockáztatják. Buffett még ennél is keményebben fogalmazott. Akik bitcoint vásárolnak, azok "nem befektetik a pénzüket, csak spekulálnak".

A kriptovaluták az elmúlt hónapokban jó részt igazolták is a befektető aggályait. A legtöbb termék árfolyama jelentőset esett. Április elején néhány óra alatt esett össze az árfolyam.

A fotó forrása: Greg Baker/AFP.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK